1 de setembre. Reiniciem la campanya de recollida de signatures per la ILP-Montseny!

1 de setembre. Reiniciem la campanya de recollida de signatures per la ILP-Montseny!

Probablement recordareu que a primers de juny us anunciàvem l’acord de la Mesa del Parlament, segons el qual, a petició de la Comissió Promotora, el període de recollida de signatures es tornaria a reiniciar el dia 1 de setembre, després de l’aturada produïda per les condicions sanitàries existents al nostre país.

Passat gairebé mig any des de l’aturada, la Comissió promotora de la ILP-Montseny hem fet una nova valoració de la situació, ponderant els canvis dels darrers mesos, tant pel que fa a la situació sanitària, quant als esdeveniments succeïts en relació a la manca de protecció del Montseny.

Pel que fa al tema sanitari i a les normatives relacionades amb ell, la situació no ha millorat. Les perspectives, però, tampoc contemplen canvis positius a curt termini. D’altra banda, els atacs rebuts pel medi natural i els ecosistemes del Montseny i els seus encontorns no han cessat en tots aquest mesos, demostrant que a determinats grups de pressió i a diferents administracions els preocupa, i molt, la possible discussió al Parlament de la llei que propugnem per a protegir el Montseny.

En el decurs dels darrers mesos han estat presentats, i en alguns casos aprovats, projectes relacionats amb temes urbanístics, infraestructurals, extractius i especulatius, contra els quals la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i les altres entitats conservacionistes que integren la campanya ILP-Montseny hem estat lluitant (podeu seguir-ne alguns a www.salvaguardamontseny.cat). Aquest fet, posa de manifest que, mentre hem estat confinats o limitats en les nostres accions en nom de la Covid-19, els grups als quals al·ludim més amunt no han aturat, en cap moment, els seus projectes cobdiciosos.

Imatges com aquesta no s'han de tornar a repetir
Imatges com aquesta no s'han de tornar a repetir                                                                                                 Foto: CSM

Arribat aquest punt, la nostra proposta es bescanta pel reinici de la campanya de recollida de signatures, tot i sent molt conscients de les limitacions que patim a l’hora de fer actes públics de qualsevol mena. Això significa que haurem de ser mes enginyosos i agosarats que mai si volem reunir les 50.000 signatures necessàries. Significa també que no podem deixar passar més temps, perquè les forces que actuen contra la protecció del Montseny estan disposades a tot per impedir l’aprovació de la llei.

Iniciem doncs el rellançament de la campanya de recollida a partir del dia 1 de setembre. Malgrat els condicionaments existents, cercarem els sistemes que calgui per a la prossecució de la campanya. Us demanem a totes i tots que ens feu costat en la mesura de les vostres possibilitats. A banda d’això, tenim clar que, si les circumstàncies ho fan necessari tornaríem a demanar una nova aturada del procediment, o la pròrroga del termini.

Mantingueu el contacte amb nosaltres, a través dels vostres grups de zona o comarca, a través del web <ILP-Monyseny.cat>, o bé a través dels webs de les quatre entitats conservacionistes que donen suport a aquesta campanya (CSM, DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife). Us necessitem a totes i a tots!

 

Sant Celoni, 1 de setembre de 2020

Logo ILP-Montseny

 

Comentaris

Hi ha alguna manera telemàtica de donar suport? o si envieu el document firmar lo, amics i familiars i tornar vos el?

Salut

Benvolgudes i/o benvolguts,

Tal i com indiquem en aquesta pàgina web (vegeu l'enllaç: <Instruccions per a recollir signatures | ILP Montseny (ilp-montseny.cat)>), no és possible la signatura telemàtica.

Si us adreceu al mapa de signatures (enllaç: <Mapa de punts de signatures | ILP Montseny (ilp-montseny.cat)>) de la mateixa pàgina web, podeu trobar el lloc més proper al vostre domicili. En cas que no en trobéssiu cap que compleixi els vostres requisits, escribiu-nos a info@salvaguardamontseny.cat i trobarem la manera de solucionar-ho.

Salutacions cordials (i bones festes)

Carles Lumeras

 

Afegeix un nou comentari

  • Etiquetes HTML permeses: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.