La conservació dels espais naturals i la Iniciativa Legislativa Popular del Montseny / Balanç provisional

Avinguda Diagonal, 645
Barcelona Barcelona
Espanya

Acte del dia 4 de novembre a la Facultat de Biologia de la UB

          Faculta de Biologia UB           

  La conservació dels espais naturals i la Iniciativa Legislativa Popular del Montseny / Balanç provisional

L’agudització de l’emergència ambiental i de la crisi de biodiversitat és cada cop més manifesta, malgrat que governs  i gestors del territori s’escarrassin per fer-nos veure que no passa res. Més encara: si atenem els darrers senyals que ens arriben d’algunes administracions, sembla que la descarbonització l’hauran de pagar els pocs espais naturals, agraris o muntans, mitjanament conservats, que resten a Catalunya.

Potser és el moment de fer una reflexió pausada i seriosa sobre el futur que desitgem pel nostre medi ambient, i quin és el compromís energètic que estem disposats a contraure.

Al Montseny existeix fa dècades una discussió de fons sobre la relació entre la explotació dels espais naturals suposadament protegits i la seva conservació. La presentació de la proposta de llei de declaració del Parc Natural del Montseny, de Paratges Naturals d’Interès Nacional i de Reserves Naturals Integrals, al parlament de Catalunya, a través d’una Iniciativa Legislativa Popular, és una eina que permet la discussió sobre allò que estem disposats a conservar i el que alguns admetrien que es pugui perdre.

Malauradament, la pandèmia i el desinterès, quan no la hostilitat oberta d’alguns, que només miren les seves butxaques, està impedint que es produeixi aquest debat.

El dia 4 de novembre farem un petit balanç de la situació i de les perspectives esperables en aquest context i afegirem la visió d’un dels nostres especialistes més punyents.

Us hi esperem el dia 4 de novembre a les 12:00h a l’Aula Magna de la Facultat de Biologia (UB) Diagonal, 645 -08028-Barcelona

Logo ILP

 

Comentaris

Afegeix un nou comentari

  • Etiquetes HTML permeses: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.