Inicien una campanya de recollida de signatures per protegir el parc del Montseny

Reproduim a continuació el contingut de la portada de Ràdio Calella TV, sobre l'entrevista enregistrada ahir.

25/02/2021

Les Agudes
Les Agudes des de la riera de les Truites

S’ha iniciat a Calella una campanya de sensibilització per tirar endavant una iniciativa legislativa popular, coneguda com a ILP, protegir el parc natural del Montseny. El grup promotor denuncia que fa quatre anys una sentència del Tribunal Suprem va deixar 1.700 hectàrees del Montseny desprotegides i que des de llavors s’han acumulat diversos projectes especulatius. Els ecologistes lamenten que el parc necessita un nivell de protecció molt més alt per salvaguardar espècies úniques del parc com el tritó del Montseny. Ara, la ILP proposa una llei que l’englobi com a parc natural, un espai d’interès nacional i una reserva natural integral. Per aconseguir-ho, però, necessiten 50.000 signatures.

Just fa un any la coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, conjuntament amb Depana, SEO/BirdLife i Ecologistes en Acció, van iniciar una campanya per aconseguir una proposta de Llei de protecció del Montseny en forma d’Iniciativa Legislativa Popular. Apunten que aquesta iniciativa ofereix un grau de protecció “molt superior” a l’actual, que s’emmarca dins del Pla Especial del Parc Natural del Montseny de l’any 1977. Per poder tirar endavant aquesta proposta, però necessiten 50.000 signatures abans del 30 de juny. És per això que aquests dies han estat fent campanya a Calella repartint fulletons informatius per trobar persones que vulguin signar en favor d’aquesta ILP. El president de la Coordinadora, Carles Lumeras, ha lamentat que amb la Covid s’estan trobant amb un munt de traves per assolir el seu objectiu.

"Estem en una situació tan excepcional com la resta del país. Cap grup impulsor d’una ILP s’havia trobat amb aquestes traves que ens estem trobant nosaltres. No podem fer actes públics, per tant no podem explicar la nostra llei, no podem desplaçar-nos… Ens adonem que falta molt poc i si no tenim la possibilitat de desplaçar-nos per explicar el contingut de la llei tot això ens ho posa dificilíssim."

Les persones que vulguin donar suport a la iniciativa poden dirigir-se algun dels punts que han habilitat per a la recollida de signatures. Al Maresme es pot signar a la Sala Golem d’Arenys de Munt i a diversos establiments de Mataró. Amb tot, des de l’entitafan una crida a tots els comerços calellencs per adherir-se a la campanya i ser punts de recollida de signatures. 

Podeu veure el contingut sencer de l'entrevista a l'enllaç següent:

<Inicien una campanya de recollida de signatures per protegir el parc del Montseny | Ràdio Calella Televisió (radiocalellatv.cat)>

 

Logo 30è

 

 

 

Afegeix un nou comentari

  • Etiquetes HTML permeses: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.